Beneficiile traiului în Satul Inteligent

Satul Inteligent – o idee, un proiect, o comunitate
7 februarie 2017
Trecerea de la combusibilii fosili la energia regenerabilă
18 decembrie 2017
Arata tot

                             

 

  1. Facturi la energie neglijabile

 

Când cumpărăm energie provenită din combustibilii fosili, acei combustibili trebui extrași din zăcământ, transportați la rafinărie, rafinați, transportați la centrală și valorificați pentru a produce mult râvnita energie pentru consumatori.

Energia verde înseamnă cu totul atlceva: Soarele, vântul, apa … sunt elemente care ne înconjoarp în viața de zi cu zi, se găsesc peste tot și generează energie în mod gratuit. În general, pentru o instalație de producere a curentului electric bazată pe surse regenerabile este necesară doar plata întreținerii sistemului.

 

  1. Alimente 100% bio și o nutriție adecvată

De câte ori nu ne-am uitat la televizor și am început să ne întrebăm dacă alimentele pe care le cumprărm de la supermarket sunt cu adevărat ceea ce se prezintă a fi și dacă ne ajută cu adevărat organismul să se dezvolte și să primească toate elementele de care are nevoie.

Aceste griji vor fi de domeniul treculului pentru comunitatea Satului Inteligent întrucât, prin planul fermei atașate satului, locuitorii vor beneficia de alimente provenite direct de la producător, se vor putea convinge ori de câte ori este nevoie de veridicitatea și de calitatea superioară a produselor și vor beneficia de un plan de nutriție ce le va recomanda exact ce alimente trebuie să consume pentru buna funcționare a organismului lor.

         

  1. Casele sunt mai durabile

Materialele “verzi” înseamnă construcție de calitate ce prezintă o longevitate mai mare decât a produselor concurent. Totodată, “verde” înseamnă pentru noi și “intelligent” ceea ce se traduce prin folosirea unor materiale ce nu dăunează nici sănătății, nici mediului înconjurător.

De asemenea, prin metoda de construcție și materialele folosite, costurile de întreținere ale locuinței vor scădea în comparație cu cele ale unei case normale.

 

  1. Prevenire, sănătate și fericire

Comunitatea nou-formată va avea ca scop un stil de viață unde locuitorii se vor bucura cu adevărat de cele 24 de ore pe care ziua le are de oferit prin programe de prevenire, consultanță și nutriție personalizate.

Locatarii vor face parte dintr-un mediu activ, având posibilitatea să se implice în trebuire administrative ale Satului Inteligent și să își cultive simțul antreprenorial prin cumpărarea de acțiuni la firmele ce se vor ocupa de buna funcționare a comunității.

 

Satul Inteligent va fi un loc pentru toate vârstele, unde copiii vor avea grădinițe și școli, unde tinerii ăși vor aprofunda studiile în cadrul academiei de business și unde toți se vor putea bucura de programe artistice la centrul cultural, unde cei mai învârstă vor avea o retragere activă și vor fi în continuare considerați ca membrii de bază ai comunității.

 

 

„O viaţă simplă şi liniştită aduce mai multă bucurie decât căutarea succesului într-o nelinişte constantă”.Albert Einstein

Share This: