Cum funcționează?

Satul este compus din case care vor fi cumparate de cei care vor locui în ele împreună cu terenurile din jurul lor.
Aceste case se vor dimensiona strict pentru posibilitățile financiare sau solicitările locuitorilor.
Se pleacă de la case de 40-50 mp utili pe un singur nivel, cu curți de 300-400 mp și se ajunge la case de 150 -200 mp utili pe 2 nivele cu curți de 1000 mp. Toate locuințele vor avea curți de jur împrejur, vor avea un aspect rustic integrat în  arhitectura satului, vor fi dotate cu toate facilitățile unei case moderne, vor fi dotate cu instalații care să functioneze atât în sistemul de consum energetic zero cât și cu back-up la rețelele orășenești pentru situații neprevazute.

satulinteligent (17)Căile de circulație vor fi foarte largi, iar spațiile de servicii se vor amplasa strategic astfel încât să poată fi mai ușor accesibile pentru fiecare locuitor.
Mentenanța și întreținerea se va asigura contra cost prin plata unei taxe rezonabile către o companie de mentenanță care va avea ca acționari și locuitori ai satului dispuși să investească în asta. În același mod se va face paza localității.

În vecinatatea localității se va amplasa o fermă agricolă la care vor fi actionari și locuitori ai satului dispuși să investească.
În fermă vor putea lucra locuitori ai satului inteligent.
Veniturile fermei vor proveni din vânzarea produselor către magazinele din sat sau către magazine de profil bio de oriunde din țară.

Fiecare locuitor va fi cuprins într-un program de sănătate. Programul va fi unul individualizat și se va derula în centrele de tratament clasic și alternativ din sat.
În strânsă legatură cu acest program se va derula unul de activități sportive de întreținere care se va desfășura de asemenea în sălile de sport din sat. Modul de funcționare al acestor unități de prestări servicii va fi același ca și al companiilor de întreținere și pază și ca cel al firmei.

Recreerea se va face în spații în care doritorii vor beneficia de aromoterapie și terapie cu animale.

În mijlocul localității va fi amplasat și un parc amenajat atât ca și zonă de recreere cât și ca zonă de sport în aer liber.

Viața socială a locuitorilor va fi îmbunătățită prin interacțiunile care apar datorită activităților descrise mai sus dar și prin activitatea unei companii de turism care va asigura excursii și alte activități sociale.

Pentru a armoniza toate aceste elemente care compun modul de organizare, se va institui un set de reguli și principii de bună conviețuire bazate exclusiv pe ideea respectului, bunei cuviințe și egalității între toți membrii localității. Scopul este de a-i face pe oameni să realizeze că trăiesc într-un mediu mult mai sigur decât în alte părți.