Satul Inteligent – o idee, un proiect, o comunitate

Beneficiile traiului în Satul Inteligent
16 decembrie 2017
Arata tot

Cine suntem noi?

 • Un grup de persoane care doresc s─â tr─âiasc─â ├«n mijlocul naturii, dar s─â beneficieze ├«n acela╚Öi timp de un nivel de confort decent.
 • Un grup de persoane c─ârora le place s─âtr─âiasc─â ├«ntr-un mod s─ân─âtos ╚Öi s─â se hr─âneasc─â cu produse ÔÇťbioÔÇŁ.
 • Un grup de persoane care prin calit─â╚Ťile lor ├«nsumate se poate spune c─â au experien╚Ť─â ├«n dezvolt─âri imobiliare, ├«n construc╚Ťii, ├«n mentenan╚Ťa cl─âdirilor, ├«n management de proiect, dar ╚Öi ├«n tratamente de men╚Ťinere a s─ân─ât─â╚Ťii.

Ce dorim noi?

 • Dorim s─â dezvolt─âm un sat special ├«n care oamenii s─â aib─â oportunitatea de a tr─âi s─ân─âtos. Propunem o zon─â foarte frumoas─â, apropiat─â de Bucure╚Öti, ├«ns─â o zon─â cu poluare zero.
 • Dorim s─â dezvolt─âm case care vor folosi numai energie recuperabil─â, cu un cost al utilit─â╚Ťilor zero pe toat─â perioada de func╚Ťionare.
 • Dorim s─â propunem oamenilor un mediu social unde va fi implementat un set de reguli decente, acceptate ╚Öi respectate de toat─â lumea, ╚Ťintit c─âtre a face via╚Ťa oamenilor comfortabil─â ╚Öi frumoas─â.
 • Dorim s─â asigur─âm tuturor oamenilor din comunitate un sistem centralizat de ├«ntre╚Ťinere la un cost redus ╚Öi la un nivel de calitate corespunz─âtor.
 • Dorim s─â oferim oamenilor un anumit concept de via╚Ť─â: traiul ├«n mijlocul naturii, dar ├«ntr-un loc ├«n care membrii comunit─â╚Ťii s─â beneficieze de tot confortul modern. Cum ╚Ťi se pare ideea s─â lucrezi ├«ntr-o ferm─â ├«n care s─â-╚Ťi produci hrana, s─â faci sport, s─â cal─âtore╚Öti ├«n Rom├ónia sau oriunde ├«n alt─â parte ╚Öi la finalul zilei s─â po╚Ťi reveni ├«n casa ta ecologic─â unde s─â te po╚Ťi reg─âsi ╚Öi ├«nc─ârca energetic?

Despre concept:

Opt─âm pentru un concept revolu╚Ťionar ce are ├«n prim plan nevoile omului, bun─âstarea sa spiritual─â ╚Öi comuniunea cu natura. Satul Inteligent este un proiect ├«ndr─âzne╚Ť care ├«╚Öi propune s─â satisfac─â nevoile fundamentale ale fiin╚Ťei umane de trai ├«ntr-un mediu armonios, ├«n care s─â se poat─â reg─âsi cu adev─ârat ╚Öi unde s─â se poat─â dezvolta ╚Öi lucra la adev─ârata sa capacitate, bucur├óndu-se totodat─â de o companie select─â ╚Öi de un mediu pozitiv.

 • Satul Inteligent are 2 componente: una structural─â si una organizatoric─â.
 • Componenta organizatoric─â este cea principal─â, fiind ╚Öi tr─âs─âtura care individualizeaz─â acest proiect fa╚Ť─â de orice alt complex reziden╚Ťial din lume.
 • Din punct de vedere fizic, este o localitate rural─â compus─â din locuin╚Ťe moderne cu magazine, unit─â╚Ťi de prest─âri servicii, spa╚Ťii de recreere ╚Öi o ferm─â agricol─â, ├«n care locuitorii au acces la o gam─â larg─â proprie de bunuri ╚Öi servicii la care se adaug─â un sistem de management ├«n ceea ce prive╚Öte mentenan╚Ťa.
 • Din punct de vedere organizatoric exist─â un sistem de management care ├«i ajut─â pe locuitori s─â duc─â o via╚Ť─â s─ân─âtoas─â ├«mpreun─â, prin asigurarea tuturor elementelor care compun un trai s─ân─âtos: hran─â bio, asisten╚Ť─â medical─â personalizat─â clasic─â ╚Öi alternativ─â, antrenamente sportive individualizate, recreere ╚Öi, nu ├«n ultimul r├ónd, via╚Ťa social─â.
 • Toate aceste servicii sunt oferite de companii din care vor face parte to╚Ťi locuitorii satului, companii ├«n care ace╚Ötia pot fi chiar ╚Öi ac╚Ťionari.

A╚Öadar, ne propunem s─â adun─âm profesioni╚Öti din domeniul educa╚Ťiei, al s─ân─ât─â╚Ťii, al agriculturii, al sportului, al imobiliarelor, al produselor naturiste al gastronomiei, ╚Öi lista poate continua. Ace╚Öti profesioni╚Öti vor avea o locuin╚Ť─â proprie ├«n noua comunitate ╚Öi, pe l├óng─â sentimentul de apartenen╚Ť─â ╚Öi de fericire, se pot implica ├«n continuitatea proiectului.
De exemplu, dac─â un specialist ├«n educa╚Ťie, un profesor, se afl─â ├«n sat, acesta se poate implica ajut├ónd t├ón─âra comunitate s─â deprind─â o g├óndire logic─â, al─âturi de cuno╚Ötin╚Ťe temeinice din diverse domenii. Totodat─â, ├«ntreaga comunitate din sat va fi selectat─â ├«nainte de a intra propriu-zis ├«n proiect. Nu dorim persoane lipsite de ra╚Ťiune, productivitate ╚Öi bun─â stare.
├Än acest sat, fiecare ├«╚Öi va construi o locuin╚Ť─â ╚Öi va fi un sprijin pentru fiecare cet─â╚Ťean, care trebuie privit drept un prieten.

Ce avem acum?

 • Avem un concept de sat: numai case ╚Öi mici vile, drumuri interioare spa╚Ťioase, un parc central mare, magazine, cabinete medicale, mici s─âli de sport.
 • Aver un concept de ferm─â.
 • Am ales deja o localitate.
 • Avem experien╚Ť─â s─â derulam acest proiect.
 • Avem ini╚Ťiativ─â ╚Öi mult─â determinare pentru a da start acestei idei revolu╚Ťionare.