Comunicat si concluzii legate de forum

Forumul Smart Village ÔÇô Transformarea digital─â a comunit─â╚Ťilor rurale a ajuns la cea de-a treia zi de desf─â╚Öurare a lucr─ârilor.
5 iulie 2021
Interviuri
21 iulie 2021
Arata tot

Duminic─â, 4 iulie 2021, a fost ultima zi de desfa╚Öurare a lucr─ârilor Forumului Smart Village ÔÇô Transformarea digital─â a comunit─â╚Ťilor rurale. Aceast─â zi a fost dedicat─â discu╚Ťiilor cu primarii ├«n scopul determin─ârii ponten╚Ťialului comunit─â╚Ťilor pentru a evolua spre o abordare inteligent─â. Reprezentan╚Ťii autorit─â╚Ťilor locale au prezentat punctele forte ╚Öi oportunit─â╚Ťile pentru a putea construi ╚Öi dezvolta ├«n continuare aceste atuu-uri ale localit─â╚Ťilor respective, dar ╚Öi punctele slabe ╚Öi dezavantajele, pentru a putea g─âsi solu╚Ťii ╚Öi implementa proiecte pentru rezolvarea acestora. Reprezentan╚Ťii autorit─â╚Ťilor publice centrale au luat cuno╚Ötin╚Ť─â de problemele din teritoriu, au prezentat c─âile legislative ╚Öi posibilit─â╚Ťile de sus╚Ťinere a celor supuse aten╚Ťiei.

Reprezentan╚Ťii din mediul de afaceri privat ╚Öi ai ONG-urilor au oferit consultan╚Ť─â care va continua ╚Öi ├«n perioada urm─âtoare cu scopul de a dezvolta proiecte ╚Öi afaceri pentru a sus╚Ťine comunit─â╚Ťile rurale pe drumul lor de a deveni sate inteligente.

Dezbaterile au fost participative, dinamice, active, deosebit de interesante și extreme de folositoare pentru factorii responsabili cu implementarea conceptului de SMART VILLAGE.

├Än fapt, Forumul Smart Village nu s-a incheiat, ci tocmai a ├«nceput o ac╚Ťiune de con╚Ötientizare, cunoa╚Ötere ╚Öi ac╚Ťiune pe calea transform─ârii digitale spre satele inteligente. Concluzia acestui forum a fost c─â sunt necesare ╚Öi alte edi╚Ťii care s─â reuneasc─â, ca la acest eveniment, autorit─â╚Ťi locale ╚Öi centrale, mediul de afaceri, societatea civil─â, ├«n scopul de a deschide oportunit─â╚Ťi de dezvoltare a altor componente necesare ├«n transformarea SMART: agricultur─â modern─â, afaceri sustenabile ╚Öi adaptate specificului local, modelarea sistemelor rurale, interconectarea cu sistemul urban, mediu curat ╚Öi durabil. P├ón─â la urmatoarea edi╚Ťie, v─â invit─âm s─â fi╚Ťi parte a transform─ârii satelor rom├óne╚Ťti ├«n comunit─â╚Ťi inteligente! ├Ämpreun─â atingem obiectivele propuse cu succes!

A consemnat,

Viorel Stoica

pre╚Öedintele Asocia╚Ťiei Smart Village